Posao

Radnici “Ere” ushićeni: “Kupovina znači i rješavanje njihovih problema”

Bivši radnici hotela Ero sa radošću su dočekali vijest da je realizirana kupoprodaja ovog objekta, odnosno da je Ero napokon u vlasništvu Vlade HNK-a.

Radnici Ere - Haber.ba

Advertisements

Sretni smo zbog ove vijesti. Nadamo se da će sada biti ispunjeni naši uvjeti, odnosno da će nam biti uplaćeni doprinosi i da će se ovim završiti cijeli proces, kazala je predsjednica Sindikata upolenih Mira Mandić, po saznanju za potpis na ugovor.

Radnici Ere od nivoa razina vlasti tražili su pomoć u rješavanju svog statusa. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine, zbog čega nisu mogli ostvariti pravo na penziju, niti otići na zavod za zapošljavanje. Zbog toga su bili primorani protestvovati, ali i isključiti struju ministarstvima kako bi se čuo njihov glas. Podsjećamo, Nevenko Herceg i Zijad Krnjić, jučer su potpisali Ugovor o primopredaji hotela u vlasništvo Vlade HNK.

Potpisivanjem su okončane aktivnosti oko kupnje hotela u kojem će biti smještena kantonalna tijela uprave.

– Današnjim potpisivanjem Ugovora okončali smo postupak kupnje hotela Ero za potrebe smještaja Vlade i drugih tijela uprave. Slijedi rekonstruiranje zgrade kako bi postala funkcionalna i mogla odgovoriti potrebama, te kako bi uskoro građani na jednom mjestu mogli završiti najveći dio administrativnih poslova. Inače, u prisustvu predstavnika notarskog ureda Musa, na potpisivanju Ugovora u kojem je definisano da će Vlada Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje nakon preuzimanja objekta u roku od 270 dana, a u četiri jednaka obroka uplatiti ukupno 10.550.144,00 KM, bili su prisutni i Ivan Rogić, zamjenik direktora i Eugen Ćubela, predsjednik Upravnog odbora FZ PIO/MIO.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh