Posao

Prilika za profesionalnu karijeru u Oružanim snagama BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine ohrabruje sve kandidate koji ispunjavaju uslove oglasa objavljenog 16. augusta ove godine na web stranici tog ministarstva da se prijave i započnu vojnu karijeru u Oružanim snagama BiH.
Ministarstvo odbrane BiH pruža priliku za siguran posao, mogućnost obuke, edukacije i napredovanja, službu domovini i između ostalog, pozitivno radno okruženje, saopćeno je iz tog ministarstva.

Oružane snage BiH - Facebook

Kandidati mogu konkurisati na upražnjena formacijska mjesta u pješadiji, inženjeriji, rodu veze, tehničkoj službi, saobraćajnoj službi, intendantskoj, sanitetskoj i građevinskoj službi, i to na lokacijama Oružanih snaga BiH u Livnu, Čapljini, Kiseljaku, Tuzli, Orašju, Banja Luci, Manjači, Derventi, Doboju, Sarajevu i Pazariću, piše “Fena”.

Ukupno se, na osnovu oglasa, popunjava 261 upražnjeno formacijsko mjesto, kandidatima iz reda hrvatskog naroda.

Potporučnik Martin Mlakić potpisao je profesionalni ugovor kao oficir Oružanih snaga BiH u aprilu 2018. godine, navodi također Ministarstvo odbrane.

Mlakić je počeo karijeru u Oružanim snagama BiH kao vojnik 2013. Zahvaljujući želji, ambiciji i rezultatima tokom vojne karijere, pružila mu se prilika da pohađa i završi prestižnu Kraljevsku vojnu akademiju Sundhurst u Velikoj Britaniji, gdje je u klasi 2017/2018. godina proglašen za najboljeg međunarodnog kadeta te mu je uručeno priznanje Mač sa posvetom.

Priznanje je dobio u konkurenciji 29 međunarodnih studenata iz ukupno 19 zemalja širom svijeta, pri čemu je pokazao najbolje rezultate u edukaciji, obuci i fizičkoj spremnosti.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh