Posao

Federacija BiH – Počela akcija suzbijanja rada na crno

Federalna uprava za inspekcijske poslove, kantonalne uprave za inspekcijske poslove i kantonalni inspekcijski organi nadležni za vršenje inspekcijskog nadzora, u saradnji sa Poreskom upravom Federacije BiH , organizuju provođenje pojačanog inspekcijskog nadzora na području cijele FBiH.

No image - Haber.ba


Suzbijanje rada na crno (Foto: Ilustracija)

Više od 60 službenih vozila danas kreće na teren u okviru akcije inspekcijskog nadzora – suzbijanja rada na crno, kontrole prijave i uplate doprinosa za zaposlenike, te kontrola fiskalnih sistema u Federaciji.

Cilj akcije je stabilizacija uplate prihoda u fondove Zavoda PIO te kantonalnih zavoda za javno zdravstvo u Federaciji. Povodom početka ove akcije premijer Federacije Nermin Nikšić, posjetiće Federalnu upravu za inspekcijske poslove.

Pojačane nadzore vršiće više od 140 federalnih i kantonalnih inspektora, a permanentni zadaci u vršenju inspekcijskih kontrola su suzbijanje rada na crno, kontrola uplate plata, odnosno prijave i uplate doprinosa za zaposlenike, te kontrola fiskalnih sistema u FBiH.

Svrha provođenja pojačanih inspekcijskih nadzora je poboljšanje stanja u oblasti poštivanja Zakona o radu i Zakona o fiskalnim sistemima u FBiH, a sve s ciljem stabilizacije uplate prihoda u fondove Zavoda PIO/MIO te kantonalnih zavoda za javno zdravstvo u FBiH kako bi navedene institucije mogle nesmetano izvršavati svoje zakonom propisane obaveze.

(srna)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh