Posao

Uskoro mogućnost zapošljavanja sezonskih radnika iz BiH u Austriji?

Delegacija Agencije za rad i zapošljavanje BiH, predvođena direktorom Muamerom Bandićem, boravi u Republici Austriji gdje su sa predstavnicima Austrijske službe za zapošljavanje (AMS) razgovarali o mogućnosti sezonskog zapošljavanja radnika iz BiH u Austriji.

Posao preko interneta - Twitter

Austrija posljednjih godina ima manjak radne snage, posebno u zimskoj turističkoj sezoni, te je ovo prilika da se putem sezonskog rada angažiraju radnici iz naše zemlje.

Direktor Agencije, Muamer Bandić, kazao je da bi ovakav vid saradnje garantovao da će radnici iz BiH, po zaključenju i stupanju na snagu sporazuma, imati sva prava kao i domaća radna snaga u Austriji, te da će se zapošljavanje odvijati na legalan i uređen način…

“Sporazum bi omogućio praćenje odlaska radnika iz BiH u Austriju i njihovog povratka, uz očuvanje njihovih prava koja imaju na osnovu nezaposlenosti nakon dolaska u BiH”, objasnio je Bandić.

Ukoliko se pronađu zajednički interesi ova inicijativa će biti upućena Vijeću ministara BiH s ciljem sklapanja sporazuma o sezonskom zapošljavanju između dvije države.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh