Posao

Firma plaća 10.000 dolara da putujete svijetom – pod jednim uslovom

Da li ste ikada razmišljali o tome kako bi bilo cool da vas neko debelo plaća za putovanje oko svijeta, a da pritom odsjedate u luksuznim odmaralištima? Naravno da jeste, svako od nas je mislio o tome. Samo, ovaj put nisu u pitanju naši pusti snovi.

Jadranska obala - ent-software.com

Internet stranica “VacationHome” želi da zaposli nekoga da piše blogove, pravi video snimke i dijeli svoja iskustva na društvenim mrežama dok putuje oko svijeta i odsjeda u superluksuznim mestima. A plata? Ništa naročito, teko oko 10.000 dolara mjesečno, piše “Noizz“…

Ova kompanija je na svojoj Facebook stranici napisala da se uopšte ne šali i da će zaista zaposliti nekoga da radi taj “odvratan i težak” posao.

Prednost će imati oni koji već imaju iskustva sa putovanjima u inostranstvo i ko je prilično upoznat sa luksuzom.

Kandidat mora da ima “zahvalnost za fine stvari u životu”. Na posao može da se prijavi bilo ko, sve dok ta osoba ima pasoš, vozačku dozvolu, putnu vizu i prazan kriminalni dosije. Naravno, osobe ispod 18 godina neće biti uzete u razmatranje.

Smeštaj je, kao što smo spomenuli, superluksuzan i podrazumjeva samo preskupe hotele u periodu od ljeta do jeseni. Povrh svega, kompanija će platiti sve putne troškove.

“Tokom putovanja ćete odsjesti u nekim od najtraženijih lokacija na planeti. Razmišljajte izvan kutije”, kažu u kompaniji.

Svi zainteresovani će se predstaviti u videu koji može da traje do jednog minuta i to će biti glavna preporuka za zapošljavanje.

Krajnji rok prijava i slanja snimka je 30. mart.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh