Posao

Poslovni bonton: Saradnike nemojte zvati prije 9 ujutro

U poslovnoj komunikaciji SMS-ovi danas se sve češće susreću, ali oni su nužno zlo i treba ih koristiti samo ako je hitno, a ne možemo saradnika dobiti telefonom.

Žena - Večernji.hr

Naime, SMS zbog kratkoće može dovesti do nesporazuma, pa i krivih tumačenja. Takođe, ako vam se saradnik ili poslovni partner koga zovete ne javlja, trebalo bi izbegavati nova pozivanja svakih na nekoliko minuta jer to može biti kontraproduktivno, piše 24sata.

Takvo zvanje može komunicirati nepovjerenje, pa čak i biti protumačeno kao agresivno i izazvati otpor i iritiranost druge strane. Umjesto toga, dobro je dati više vremena.

U ovom slučaju možete poslati SMS u kojem molite da vam se sagovornik javi kad bude mogao.

Za očekivati je da će uljudna osoba odmah nakon završetka sastanka uključiti mobilni i pregledati važne poruke.

Koliko god da volite da rješavate jednu po jednu obavezu ujutro, saradnike nije pristojno zvati tačno u minut početka radnog vremena.

Bolje je pričekati 10-ak minuta da saradnik obavi osnovne predradnje (upali računar i slično).

Isto vrijedi i pri kraju radnog dana: treba izbjegavati pozive u zadnjih 10-ak minuta.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh