Posao

Navike koje loše utiču na vašu karijeru

Bilo da ste već duže vrijeme na istom poslu ili ste našli novi posao, morate da vodite računa o nekim stvarima koje mogu negativno da se odraze na vašu karijeru. Iako možda ponekad mislite da niko ne primjećuje šta radite, varate se, jer vas šef, ali i druge kolege viđaju svakodnevno i znaju kakav je vaš način rada i kako se ponašate na poslu. Koje biste greške trebali izbjegavati na poslu, pročitajte u nastavku.

Posao - Ljepota.ba

– Potrudite se da ne kasnite, osim ako za to nemate stvarno opravdane razloge. Ako vam se ponekad i dogodi situacija za koju ste sigurni da će vam onemogućiti tačan dolazak na posao, javite u firmi da ćete kasniti i objasnite im zbog čega. Redovno kašnjenje može imati negativan uticaj na vašu karijeru i šef vas neće smatrati ozbiljnom osobom.

– Nemojte imati negativan stav prema kolegama sa kojima radite bez obzira što vam se ne sviđaju. Vaše je da budete ljubazni i da svima pomognete ako možete, a to kakve su one osobe ne bi trebalo puno da vas brine. Negativnim stavom ništa nećete postići, pa se potrudite da uvijek budete pošteni prema ljudima sa kojima radite.

– Nikada ne biste trebali da tračate na poslu, jer bez obzira što nekoga znate bolje i više vremena provodite sa nekim kolegom sa posla, to ne znači da on neće sve vaše tajne koje ste mu otkrili o nekoj osobi iskoristiti nekada kako bi vas „pokopao“, a sebe izdignuo. Prema tome suzdržite se uredskih tračeva, piše Ljepota.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh