Energija

Od danas se mijenjaju razdoblja dnevnih tarifa struje EP BiH

Počelo je zimsko računanje vremena pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag. Time se mijenjaju i razdoblja dnevnih tarifa za obračun električne energije Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Električno brojilo - 6yka.com

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, električna energija utrošena radnim danima i subotom u periodima od 13:00 do 16:00 sati i od 22:00 do 07:00 sati, obračunavaće se prema nižoj tarifi (NT). Nedjeljom se za ovu kategoriju potrošnje, niža tarifa primjenjuje cijeli dan.

Za ostale kupce JP EPBiH ( kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu i više, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te ostala potrošnja na 0,4 kV naponu i javna rasvjeta na 0,4 kV naponu ), električna energija utrošena radnim danima u periodu od 22:00 do 07:00 sati, obračunavaće se prema nižoj tarifi (NT). Za ovu kategoriju potrošnje, niža tarifa se primjenjuje subotom i nedeljom cijeli dan. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh