Energija

Shell izlazi iz vlasničkog partnerstva s “Gazpromom”

Naftna korporacija “Shell” saopštila je u ponedjeljak da planira da izađe iz vlasničkog partnerstva sa ruskim državnim energetskim gigantom “Gazpromom” u svjetlu ruskog napada na Ukrajinu.

Kako se navodi u saopštenju, “Shell” namjerava da izađe iz zajedničkih ulaganja sa “Gazpromom” i povezanim licima, uključujući 27,5 odsto udjela u postrojenju za tečni prirodni gas Sahalin-II, 50 odsto udjela u Salim Petroleum Developmentu i energetskom poduhvatu Gidan.

Britansko-holandska multinacionalna kompanija će, takođe, izaći iz projekta gasovoda Sjeverni tok 2, dodaje se u saopštenju.

– Šokirani smo gubitkom života u Ukrajini, za šta izražavamo žaljenje, kao rezultat besmislenog akta vojne agresije koji ugrožava evropsku bezbjednost – rekao je izvršni direktor kompanije, prenijele su agencije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh