Energija

Cijene nafte stabilne, veći broj novozaraženih povećao zabrinutost za potražnju

CIJENE nafte stagnirale su na međunarodnim tržištima jer je zabrinutost za potražnju zbog rasta zaraze koronavirusom u Indiji i drugim zemljama neutralizirao slabiji američki dolar.

Naftno polje - Vibilia.rs

Na londonskom je tržištu cijena barela ostala gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosi 66.75 dolara, dok je u prošlome tjednu poskočila šest posto.

Na američkom se tržištu cijena također nije znatnije promijenila i barelom se trgovalo po 63.14 dolara. U prošlome je tjednu porasla za 6.4 posto.

Indija je u ponedjeljak izvijestila o rekordnom rastu novozaraženih koronavirusom, na nešto iznad 15 milijuna, čime je postala druga zemlja u svijetu, poslije SAD-a, koji ima više od 31 milijun zaraženih. Broj smrtnih slučaja od covida 19 u Indiji je također rekordno porastao.

Indijska prijestolnica New Delhi zatvara se u ponedjeljak navečer na šest dana, čime se i glavni grad pridružio skupini 13 indijskih država koje od danas uvode mjere ograničenja, zatvaranja ili policijskog sata.

“Novi val mjera, iako je za sada vjerojatno manje strog od onoga u ožujku 2020. godine tijekom kojeg je potražnja za benzinom i dizelom u zemlji potonula skoro 60 posto, ipak će pritisnuti potrošnju goriva u prometu”, procjenjuje konzultantska tvrtka JBC, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh