Energija

“Elektroprivreda RS” izdvojila 31 milion KM za otpremnine 775 radnika

Naredna aktivnost u procesu reorganizacije “Elektroprivrede Republike Srpske” biće restrukturiranje proizvodnih preduzeća i to će biti pokrenuto po okončanju restrukturiranja distributivnih preduzeća

Elektroprivreda RS - mojahercegovina.com

Preduzeće “Elektroprivreda Republike Srpske” izdvojilo je oko 31 milion KM za otpremnine i socijalno zbrinjavanje 775 radnika iz elektrodistributivnih preduzeća kojima je odobren sporazumni prestanak radnog odnosa, potvrđeno je Srni u ovom preduzeću.

Iz “Elektroprivrede Republike Srpske” su naveli da su po prvom pozivu odobrena 672 zahtjeva za sporazumni prestanak radnog odnosa.

“Radnicima sa kojima je sporazum zaključen, radni odnos u distributivnim preduzećima je prestao od 1. jula”, naveli su iz “Elektroprivrede Republike Srpske”.

Po drugom pozivu odobrena su 103 zahtjeva, od kojih je za deset radnika zaposlenih u elektrodistributivnom preduzeću “Pale” radni odnos prestao 1. avgusta, a za preostala 93 radnika zaključenje sporazuma je u toku i radni odnos će im prestati zaključno sa 31. avgustom, prenosi “Fokus“.

“Isplatu otpremnina i naknade za ekonomsko socijalno zbrinjavanje, preduzeće `Elektroprivreda Republike Srpske` finansira iz vlastitih sredstava u saradnji sa četiri elektrodistributivna preduzeća. Ukupan trošak po ovom osnovu iznosi oko 31 milion KM”, naveli su u ovom preduzeću.

Iz “Elektroprivrede Republike Srpske” ističu da je prije početka reorganizacije u distribucijama radilo 3.937 radnika, dok će nakon toga taj broj biti sveden na 3.162 zaposlena.

Naredna aktivnost u procesu reorganizacije “Elektroprivrede Republike Srpske” biće restrukturiranje proizvodnih preduzeća i to će biti pokrenuto po okončanju restrukturiranja distributivnih preduzeća.

“Prvi korak u projektu reorganizacije je sagledavanje zatečenog stanja na bazi kojeg će biti projektovani ključni ciljevi reorganizacije, uključujući smanjenje broja zaposlenih. Prije toga je nezahvalno govoriti o kom broju zaposlenih je riječ”, kažu u “Elektroprivredi Republike Srpske”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh