Energija

Na današnjoj sjednici Skupštine KS rečeno da do kraja godine neće doći do poskupljenja gasa

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić izjavio je na današnjoj sjednici Skupštine KS, na kojoj se razmatra poskupljenje prirodnog gasa, da poskupljenja do kraja godine neće biti.

Vlada KS - Faktor.ba

Vlada Kantona Sarajevo je, kako je to istaknuto, na 23. sjednici u cilju prevazilaženja posljedica poskupljenja prirodnog gasa donijela zaključak kojim predlaže kratkoročne mjere.

“Kanton Sarajevo će subvencionirati dio cijene KJKP Sarajevogas od 1. septembra do 31. decembra 2019. godine, sa ciljem da se fakturisana cijena prema kategorijama kupaca Sarajevogasa održi na nivou do 1. maja 2019. godine”, kazao je Mandić.

Naveo je da bi trebalo da iznos subvencije bude blizu osam miliona KM od septembra do decembra 2019. godine.

“Toplane su dovedene u stanje da imaju potraživanja od 80 miliona eura. Činjenica je da se ova Vlada suočila deseti dan nakon što smo stupili na dužnost suočila s tim da je BH Gas zatražio povećanje cijene plina od Vlade FBiH od 31 posto. Rečeno je potom iz Vlade FBiH da se cijena može povećati za 3-5 posto. Za to smo se i spremali, a potom se dogodila odluka Vlade FBiH da se cijena poveća za 29 posto”, kazao je on.đ, tvrdi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh