Energija

Elektroprivreda BiH traži poskupljenje električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na sjednici u četvrtak u Mostaru usvojila je tekst obavijesti za javnost o podnesenom prijedlogu cijene usluge javnog snabdjevača za pružanje univerzalne usluge JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo FERK-u na saglasnost.

JP Elektroprivreda BiH - Facebook

Advertisements

Prijedlog JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo je da se cijene za kategoriju domaćinstava ne mijenjaju, dok je za kupce iz kategorije Ostala potrošnja na 0,4 kV (kilovolt) s priključnom snagom većom od 23 kW (kilovat) predloženo povećanje ukupne prosječne cijene 3,6 posto, javlja “Fena”…

Za kupce s priključnom snagom manjom od 23 kW koji posjeduju dvotarifno brojilo predloženo je smanjenje ukupne cijene za 0,7 posto, odnosno, 0,6 posto za kupce koji posjeduju jednotarifno brojilo, saopšteno je iz FERK-a.

Ukoliko FERK da saglasnost na predloženu cijenu usluge, one će se primjenjivati od 1. 4. 2018. godine.

Dostavljeni prijedlog analizirat će se kako bi se utvrdilo da li je shodan Metodologiji za utvrđivanje cijena usluge javnog snabdjevača za pružanje univerzalne usluge u Federaciji BiH i da li su se stekli uslovi za davanje saglasnosti FERK-a. O daljnjim aktivnostima FERK-a javnost će biti pravovremeno obaviještena.

U FERK-u navode kako će navedeni prijedlog biti dostupan na internet stranici www.ferk.ba.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh