Energija

Energetska zajednica nije donijela odluku o novim sankcijama prema BiH

Energetska zajednica nije donijela odluku o novim sankcijama prema BiH, s obzirom na to da Ministarsko vijeće nije imao kvorum, potvrđeno je u Sekretarijatu te organizacije.

Prenos el. energije - BiznisInfo.ba

“To znači da će formalna odluka o sankcijama biti usvojena u skladu sa pisanom procedurom u narednim sedmicama”, rekla je za “Nezavisne” službenica za odnose s javnošću Energetske zajednice Barbara Pojner…

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da nema mjesta za posebno zadovoljstvo s obzirom na to da je BiH i dalje pod sankcijama Energetske zajednice.

“Jedino što je dobro je što ovim nisu uvedene nove mjere. Implementacija obaveza iz energetskog sektora i dalje ostaje”, naveo je Šarović.

U Beču je nedavno održan sastanak entitetskih ministara za energetiku i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, na kojem je usaglašeno da će vlasti raditi na usvajanju nacrta zakona o električnoj energiji i gasu na nivou BiH, a dogovoreno je i da će entitetske vlade iznijeti poziciju najkasnije do kraja ove godine.

BiH se od aprila nalazi pod sankcijama Energetske zajednice, jer do 31. marta nije usvojila Zakon o regulatoru, prijenosu i tržištu električne energije i plina.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh