BIZnews

Priskočit će u pomoć – Disney spašava francusku podružnicu s milijardu eura

Kako bi spasio posrnulu francusku podružnicu, američki Disney Parizu daje 420 milijuna eura gotovine i pretvaranje 600 milijuna eura duga u vlasnički kapital

No image - Haber.ba


Disney spašava francusku podružnicu s milijardu eura (Foto: Banka.hr)

Američki Disney priskočit će u pomoć posrnulom francuskom ogranku financijskom injekcijom od milijardu eura koja bi mu trebala pomoći da prebrodi drastičan pad broja posjetitelja i da smanji dug.
 
Plan je objavljen u ponedjeljak na kriznom sastanku, a financijska injekcija uključit će 420 milijuna eura gotovine koju će osigurati američka krovna kompanija i pretvaranje 600 milijuna eura duga u vlasnički udio.
 
Čelnik Euro Disneya Tom Wolber okrivio je za probleme teško ekonomsko okruženje u Europi.
 
“Disneyland Paris vodeća je turistička destinacija u Europi ali su kontinuirani ekonomski izazovi u Europi i teret našeg duga značajno smanjili operativne prihode i likvidnost”, tumači Wolber u priopćenju.
 
Krizni je plan “ključan za poboljšanje našeg financijskog zdravlja i za stvaranje uvjeta za naša daljnja ulaganja”, dodao je.
 
Disneyland Paris polaže nade u novu atrakciju Ratatouille, koja ih je stajala rekordnih 200 milijuna eura i polučila je “uspjeh, s više od milijun posjetitelja od otvaranja”.
 
Zabavni park i pripadajući hotelski kompleks otvoreni su 1992. uz veliku medijsku buku ali su imali problema s privlačenjem gostiju i prošli su kroz nekoliko kriza.

S vremenom su ipak povećali broj gostiju koji se popeo na 275 milijuna i osigurao je Disneyland Parisu status vodeće privatne turističke atrakcije u Europi, navodi AFP.

(banka.hr)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh