BIZnews

Higijenski proizvodi: Iskorak regionalnog lidera inspirisan potrebama potrošača

Higijenski i proizvodi za čišćenje kategorija je koja na globalnoj razini ostvaruje kontinuirani godišnji rast mjerljiv u milijardama dolara.

Violeta - N1

Predviđa se da će globalno tržište jednokratnih higijenskih proizvoda sa 173,57 milijardi dolara u 2022. narasti na 273,44 milijarde dolara do 2029., uz stopu rasta od 6,7%. Istovremeno, veličina globalnog tržišta proizvoda za čišćenje 2022. iznosila je 106,33 milijarde dolara, a očekivana stopa daljeg rasta projicira se na 4,4%. No te brojke nikoga ne bi trebale čuditi budući da se radi o proizvodima koji se upotrebljavaju svakodnevno i nužni su u domaćinstvima, zbog čega je ova industrija izuzetno kompetitivna i ulaže znatne napore kako bi osigurala stabilnu potrošačku bazu.

U uistinu velikoj ponudi renomiranih inostranih proizvođača, na BiH tržištu ističe se i jedan regionalni igrač. U samo dvije decenije postojanja, Violeta d.o.o. postala je sinonim za kvalitetu i sastavni dio brojnih domaćinstava. Pristup kreiranja proizvoda za potrošače i njihove potrebe formula je uspjeha koji godinama prati ovaj, sada već mnogima, omiljeni brend. Tako su i u razvoju novog deterdženta za pranje posuđa – koji je upravo ovih dana stigao na police trgovina – potrošači ponovo bili fokus. Naime, u anketama koje su prethodile razvoju linije istaknuli su da im je u tom procesu najvažnije vrijeme pranja i postojanost pjene, te je na temelju tih naoko jednostavnih zahtjeva nastao ‘Vio’. Prilikom predstavljanja koncepta potrošačima ‘Vio’ je dobio najveće ocjene: 89% ih je navelo da izgleda atraktivno, 86% ocijenilo snažnim i efikasnim, za njih 82% pravi je ekspert za čišćenje, a 80% ga smatra inovativnim brendom. Na tzv. blind testu se čak pokazao jednako kvalitetnim kao i prvi vodeći proizvod na hrvatskom tržištu!

„Zahvaljujući novim, poboljšanim formulama, odnosno većem postotku aktivnih sastojaka koji efikasno uklanjaju masnoću i najtvrdokornije mrlje, pranje suđa postaje jednostavan i brz posao. Pjena mu je 30% snažnija u odnosu na prethodne Violeta proizvode. Dermatološki je testiran, nema umjetnih bojila već samo prirodne sastojke. Šipak, organski badem, lavanda i morska so ili limun i soda bikarbona – sve su to kombinacije koje garantuju učinkovitost. Dizajn bočice je ergonomski, a dolazi u pakovanjima od 450 ml i 900 ml kako bi se zadovoljile potrebe većih i manjih kućanstva“, poručuju iz Violete.

Slogan koji prati lansiranje novog proizvoda ‘Snažan, a nježan’ ima zapravo dvojako značenje koje će biti jasnije svima koji pogledaju njihov novi TV spot – trenutno aktuelan na malim ekranima – u kojem, za razliku od očekivanoga, glavnu ulogu ima muškarac. Naravno, slogan govori o osnovnim karakteristikama proizvoda, ali i aludira na to kako ni takozvanim mačo muškarcima uobičajeni kućanski poslovi nisu ispod časti. Naprotiv, jasno se ističe kako se kućanski poslovi ne bi trebali dijeliti na ženske i muške.

„Pri predstavljanju proizvoda domaćim potrošačima htjeli smo novi, svježiji pristup, odmak od ustaljenih načina prezentacije u kojem žena pere suđe i sretna je jer ima dobar proizvod. Zanemarivanje predrasuda rezultirao je kampanjom u kojoj je glavni lik muškarac. Jer, zašto muškarac ne bi prao suđe?“, kažu u Violeti.

Baš kao što nas je prije 20 godina na prvu osvojila simpatična „teta Violeta“ i njeno „Čudo jedno“ zbog koje su proizvodi prepoznatljive ljubičaste ambalaže vrlo brzo zauzeli police kuhinja i kupatila u BiH, u Violeti vjeruju i da će muškarac koji sa zadovoljstvom pere suđe ostati zapamćen kao prvi regionalni iskorak u odmaku od tradicionalnih postavki podjele poslova na muške i ženske, piše N1.

Kako to izgleda, pogledajte na linku:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh