BIZnews

ALPHABET GROUP STIGAO U SARAJEVO

Pred skoro stotinu zvanica, sinoć je u Sarajevu svečano otvorena kancelarija Alphabet Group, domaće brzorastuće kompanije za razvoj ljudskih potencijala u Bosni i Hercegovini.

Alphabet Group - pr / haber.ba

Viziju grupacije sa sjedištem u Banjoj Luci i širenje na teritoriju cijele BiH svojim prisustvom podržali su direktori, menadžeri i predstavnici domaćih i regionalnih kompanija.

Misija Alphabet Groupa je jačanje domaćeg potencijala i prema reakcijama gostiju dolazi u pravo vrijeme – vrijeme kada je pronalazak pravih ljudi, nihov razvoj i zadržavanje u firmi postao poslovni imperativ.

Idejom da koristimo domaći potencijal i da – umjesto što uvozimo – počnemo izvoziti znanje, ujedinili smo snagu i energiju i dobili ovu lijepu domaću priču. Pod sloganom Vaš potencijal – Naša misija Alphabet Group postaje sve prepoznatljiviji brend a projekti koje rade nisu ograničeni samo na tržište Bosne i Hercegovine, već se polako u portfoliju pojavljuju i inostrani partneri.

Nakon što smo formalno otvorili kancelariju i u Sarajevu, plan je da se pozicioniramo kao vodeća kompanija u Bosni i Hercegovini u našem segmentu. U svemu tome ključna je sinergija profesionalnog pristupa, posvećenosti i zajedničkih vrijednosti, a tu sinergiju smo propoznali u Alisi Lingo koja preuzima ulogu partnera i direktorice kancelarije u Sarajevu”, istakao je Gojko Rodić.

Svojim uslugama, kroz dugogodišnje iskustvo i strast ka ostvarenju cijeva, Alphabet Group putem usluge Head Huntinga podržava klijente u pronalasku onih pravih kandidata. Istovremeno, zahvaljujući ulaganju u digitalizaciju – ubrzava proces regrutacije i selekcije svojim partnerima te im na taj način štedi ključni resurs – vrijeme!

Trudimo se da razumijemo suštinski potrebe naših partnera te da prilagodimo treninge iz oblasti prodaje, komunikacije i ličnog razvoja potrebama naših partnera, čime im pomažemo da lakše i brže postižu željene rezultate.

Raditi u timu koji ima sličan sistem vrijednosti, a ujedno raditi i za sebe je za mene dobitna kombinacija. Vjerujem da ću svojim dugogodišnjim iskustvom iz oblasti upravljanja ljudskim potencijalima, strašću kao Biznis Coachingu i edukovanja odraslih sa savremenim metodama dati značajan doprinos Alphabet Groupu i našim klijentima. Večeras osjećam veliko zadovoljstvo jer gradimo jednu domaću priču, koristimo naše potencijale i stručnjake koji će djelovati regionalno.“

Pokreće nas žar da u kolektivima naših partnera osiguramo ljude koji su zadovoljni i angažovani na pozicijama na kojima mogu dati maksimum i iskazati svoj potpuni potencijal. Naša snaga je što smo uspješna priča domaćih profesionalaca”, poručila je Lingo te istakla da je zajednički cilj liderstvo na regionalnom tržištu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh