BIZnews

Izvršene 32 kontrole na području HNK, izrečene kazne u iznosu 52.900 KM

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalnog poreznog ureda Mostar izvršili su 9. marta 32 inspekcijska nadzora na području Jablanice, Prozora, Mostara i Konjica…

Fiskalna kasa - ilustracija - Zosradio.ba

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalnog poreznog ureda Mostar izvršili su 9. marta 32 inspekcijska nadzora na području Jablanice, Prozora, Mostara i Konjica, te tom prilikom uočili brojne nepravilnosti i izrekli kazne veće od 50 hiljada KM.

Kontrole su izvršene kod poreznih obveznika koji obavljaju različite uslužne djelatnosti, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su četiri neprijavljena radnika i 11 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažovanja neprijavljenih radnika i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su tri objekta i u 22 inspekcijska nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 52.900 KM, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh