BIZnews

TUI grupacija započela letove iz London Gatwicka za Sarajevo

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, pokrenula je potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.

Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboarding-a i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da skoknu do Sarajeva i uživaju u našim Olimpijskim ljepoticama.

Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u našoj zemlji.

Odluka TUI-a je rezultat uspješnih pregovora koje je aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju protekle godine na evropskom Routes-u u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu sa USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam.

Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što Bosnu i Hercegovinu čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom.

Turistima koji su stigli ovim letom, podijeljeni su prigodni pokloni domaćeg branda Lasta, zatim pokloni naših partnera Turističke zajednice Kantona Sarajevo Visit Sarajevo te The Hub of Fine Arts, saopćeno je iz sarajevskog aerodroma, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh