BIZnews

UNMO: Kako do posla u Digitalnom Marketingu?

Aktivnom participacijom na radionici studenti su unaprijedili vještine razumijevanja i sposobnosti kreiranja digitalnih marketing strategija za različite tipove organizovanja biznisa u BiH.

UNMO: Kako do posla u Digitalnom Marketingu? - pr / haber.ba

Studenti Ekonomskog fakulteta i Studija turizma Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u okviru kolegija Marketing, prisustvovali su radionici “Digitalni marketing – trendovi i perspektive”, koju je implementirao ekspert za oblast digitalnog marketinga, Adi Đukić – vlasnik Agencije WEB STUDIO Mostar.

Aktivnom participacijom na radionici studenti su unaprijedili vještine razumijevanja i sposobnosti kreiranja digitalnih marketing strategija za različite tipove organizovanja biznisa u BiH. Razgovaralo se o procesima optimiziranja portfolija digitalnih marketinških alata koji se mogu koristiti u promotivnim kampanjama, odabiru pravih kanala i oglašivačke poruke, fazama kreiranja online reputacije, te metodama i tehnikama mjerenja uspješnosti (zavisnih konverzija) digitalnih marketinških kampanja.

Najveću pažnju studenata je privukla sesija “Kako doći do posla u Digitalnom marketingu?”. Gost predavač je upoznao studente sa širokim spektrom potencijalnih zanimanja, naglašivši da svako od tih zanimanja zahtijeva konstantna usavršavanja, te ne dozvoljava bilo kakva opuštanja. Inovativnost, kreativnost i konstantno usavršavanje u digitalnom marketingu, zasigurno garantuju zaposlenje i finansijsku stabilnost.

“Digitalni marketing je oblast koja će studente zasigurno pratiti u njihovoj skoroj profesionalnoj karijeri. Raduju me, već sada, pokazana zavidna znanja i primjeri primjene digitalnog marketinga u praksi. Stečena znanja na radionici, uz njihovu ranije prepoznatu proaktivnost i želju za kontinuiranim radom i usavršavanjem, garant su budućeg optimalnog građenja njihovih vlastitih i organizacijkih online reputacija, kao najvrijednije imovine današnjice. Iskreno zahvaljujem gosp. Đukiću na veoma korisnom i motivirajućem predavanju studentima” – naglašava predmetni nastavnik, prof. dr. Veldin Ovčina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh