BIZnews

U novembru u BiH zabilježen rast prometa trgovine na malo za 1,1 posto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od 1,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

trgovina - bhrt

Rast prometa od 2,4 posto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, dok je promet neprehrambenim proizvodima imao rast od 3,6 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru je veći za 3,2 posto u odnosu na oktobar.

Rast prometa od dva odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a neprehrambenim proizvodima 6,9 posto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u novembru veći je za 19,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U novembru ove, u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima veći je za 20,2 posto, a neprehrambenim proizvodima za 18,9 posto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u novembru ostvario je rast od 15,2 posto, u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 7,2 odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 26,4 posto, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh