BIZnews

Twitter otpustio gotovo sve zaposlene u afričkom uredu u Gani

Kopanija reorganizuje svoje poslovanje kao rezultat potrebe za smanjenjem troškova, rečeno je iz Twittera

Twitter, društvena mreža koju je kupio izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Ilon Mask (Elon Musk), otpustio je gotovo sve zaposlene u svom afričkom uredu u Gani, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kompanija je otpustila 20-ak ljudi koji su radili u uredu otvorenom u Gani prošle godine, ostavivši samo jednu osobu, objavio je BBC.

– Kopanija reorganizuje svoje poslovanje kao rezultat potrebe za smanjenjem troškova – napisala je direktorica službe za osoblje Twittera Fidelma Callaghan u e-poruci zaposlenima.

E-poruke u kojima se navodi da su otpušteni uposlenicima su poslane na privatne mail adrese jer su njihove korporativne adrese e-pošte zatvorene.

Uprava Twittera poslala je e-mail svojim zaposlenima da će otpuštanja početi 4. novembra, ali ih je upozorila da ne traže druge poslove prije tog datuma.

Twitter je otvorio svoj ured na afričkom kontinentu u Gani u aprilu 2021.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh