BIZnews

Cijena nafte u padu

Cijene nafte danas su u padu usljed zabrinutosti od recesije i pogoršanja pandemije Covida-19 u Kini, što izaziva bojazan od smanjenja potražnje za gorivom.

Nafta - Twitter

U Londonu je cijena sirove nafte “brent” iz Sjevernog mora manja za 23 centa i sada je 97,69 dolara po barelu. U Njujorku je cijena svijetle sirove nafte pala za 32 centa i iznosi 91,47 dolara po barelu.

Obje vrste nafte dostigle su juče najviše iznose od avgusta usljed izvještaja da rukovodstvo Kine, koja je najveći uvoznik ovog energenta, razmatra ukidanje restriktivnih mjera uvedenih radi suzbijanja širenja virusa korona.

Međutim, kineski zvaničnici su tokom vikenda potvrdili posvećenost Kine strogom režimu nulte tolerancije prema Covidu-19, piše Srna.

Posljednji podaci pokazuju da su izvoz i uvoz u Kinu neočekivano bili u padu tokom oktobra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh