BIZnews

Podrinjski malinari u narednim danima odlučuju o protestima zbog otkupne cijene

Poručuje malinarima da ne odustaju od svog stava kada je u pitanju otkupna cijena.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja malinara “Vilamet“ za područje Srebrenice, Bratunca i Milića, Ivan Stojanović najavljuje da će narednih dana s malinarima biti održan sastanak na kojem će biti odlučeno kad će biti održani protesti, a nakon što se pojedini otkupljivači maline u regiji Birač još nisu izjasnili o konačnoj otkupnoj cijeni maline.

– Moramo se sastati da odlučimo kad će biti održani protesti, jer pojedini otkupljivači nisu izašli sa cijenom. Malinari zahtijevaju da otkupljivači kažu proizvođačima otkupnu cijenu maline i da svi izjednače cijenu. Proizvođači zahtijevaju najnižu cijenu od 8 KM po kilogramu – kaže Stojanović.

Poručuje malinarima da ne odustaju od svog stava kada je u pitanju otkupna cijena.

– Proizvođači ne trebaju odustati od svog stava i svi otkupljivači treba da ponude istu otkupnu cijenu maline – ističe Stojanović, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh