BIZnews

Kinezi zainteresovani za uvoz mlijeka, voća, vina…

Trgovinska saradnja BiH sa Kinom godišnje iznosi 275 miliona dolara, što je za 140 miliona više nego iz predpandemijske 2019. godine, rečeno je danas na sastanku premijera Federacije BiH Fadila Novalića i ambasadora Kine u BiH Đi Pinga.

Novalic i Dji-Ping - srna

Sagovornici su na sastanku, kojem je prisustvovao i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin DŽindić, razgovarali o ekonomskim odnosima.

Novalić je upoznao kineskog ambasadora o činjenici da se povećanje cijena nafte, gasa i hrane na svjetskom tržištu odrazilo i na FBiH i njene građane, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Đi je rekao da su, osim na Koridoru “Pet ce”, kineske građevinske kompanije uključene i u još nekoliko projekata u FBiH.

U saopštenju se navodi da je na sastanku bilo riječi i o poljoprivredi i mogućnostima saradnje u toj privrednoj grani.

Kineski ambasador iskazao je zainteresovanost svoje zemlje za uvoz poljoprivrednih proizvoda, kao što su mlijeko, mlječni proizvodi, voće i vino, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh