BIZnews

U prvih sedam mjeseci kroz Sarajevski aerodrom prošlo 770.409 putnika

Sarajevski aerodrom u julu je zabilježio 210.954 putnika, što je 17 posto više u odnosu na isti mjesec 2019. godine.

Sarajevski aerodrom - bhrt

Povećan je i broj realizovanih aviooperacija i to za 16 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine saopšteno je iz Sarajevskog aerodroma.

U proteklom mjesecu bilo je 55 posto više putnika u odnosu na juli 2021. godine, a broj realizovanih aviooperacija veći je za 29 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U prvih sedam mjeseci kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošlo je 770.409 putnika.

“Ako uporedimo ukupan broj procesuiranih putnika u 2021. godini (767.134), već smo premašili taj nivo, što dovoljno govori koliko je povećan obim aviosaobraćaja. Iza ovih rezultata stoji predan rad uz jasan cilj i nastojanja Uprave aerodroma da dostignemo predpandemijski period u svim segmentima poslovanja”, navode iz Sarajevskog aerodroma.

Ističu kako su njihovo opredjeljenje prepoznale aviokompanije kojima su ponudili atraktivne poticajne programe u cilju prevazilaženja i saniranja posljedica koje je pandemija ostavila na kompletnu avioindustriju.

“U istom smjeru nastavljamo pregovore i s drugim potencijalnim aviokompanijama, koje su iskazale interesovanje za uspostavljanjem novih linija iz Sarajeva” poručuju iz Aerodroma Sarajevo, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh