BIZnews

Prodaja novih vozila u EU tokom marta smanjena za 24,9 posto

Evropska unija od jula prošle godine bilježi konstantan pad broja prodanih novih automobila

Tokom proteklog marta u Evropskoj uniji (EU) zabilježeno je smanjenje prodaje komercijalnih automobila za 24,9 posto u odnosi na isti period prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Asocijacija evropskih automobilskih proizvođača (ACEA) saopćila je da su tokom marta u zemljama EU-a prodana 153.553 komercijalna automobila, što je skoro za četvrtinu manje u odnosu na broj takvih automobila prodanih u martu prošle godine.

Francuska je martovski lider među 27 članica Evropske unije s 39.005 novih automobila registriranih za lične potrebe. Slijedi Njemačka s 30.350 registriranih novih vozila, a potom Italija s 18.753 i Španija s 11.880.

U izvještaju se također navodi da je u prva tri mjeseca ove godine u 27 članica Evropske unije prodano ukupno 411.097 komercijalnih automobila, što je za 18,1 posto manje u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Evropska unija od jula prošle godine bilježi konstantan pad broja prodanih novih automobila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh