BIZnews

Lot Polish od 30. maja povezuje Sarajevo sa Varšavom

Najveća aviokompanija u Poljskoj Lot Polish od 30. maja uvodi direktnu redovnu avioliniju između Sarajeva i Varšave.

Letovi će se odvijati pet puta sedmično a karte su već dostupne online putem web stranice www.lot.com, objavio je Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Letovi između dva glavna grada počeće 30. maja i odvijaće se svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka, petka i nedjelje i to avionom Embraer E175 s 82 sjedala.

Kako piše specijalizirani portal Ex-Yu Aviation News, poljski avioprijevoznik će sarajevskim putnicima ponuditi opcije transfera do brojnih destinacija putem svog čvorišta u Varšavi.

LOT-ov dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine dodatno jača prisutnost Star Alliancea na sarajevskom aerodromu, nadopunjujući letove koje već imaju Austrian, Croatia Airlines, Lufthansa, Swiss i Turkish Airlines.

Ovog ljeta LOT će također započeti čarter letove između Katowica i Mostara u ime Rego-Bis turoperatora.

Mostarski letovi dovodiće vjerske hodočasnike koji posjećuju znamenitosti Međugorja, a počeće u junu. Lokalne vlasti u Mostaru sklopile su trogodišnji ugovor s turoperatorom, kojim je LOT predviđen kao operativni prijevoznik za cijelo vrijeme trajanja ugovora, prenosi biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh