BIZnews

Zaustavljen rast cijena nafte

Rast cijena nafte je zaustavljen danas.

Naftno polje - Vibilia.rs

Cijene su se stabilizovale na nivou nešto nižem od sedmogodišnjeg maksimuma koji su dostigle u utorak, pošto se na tržištima procijenjuje da je mala vjerovatnoća da će prvi set američkih i evropskih sankcija uvedenih Rusiji poremetiti snabdijevanje naftom.

Evropska nafta Brent se, prema podacima sa portala oilprice.com koji prati kretanje cijena “crnog zlata” u realnom vremenu, trguje na nivou od 96,92 dolara za barel, dok se cijena američke WTI nafte kreće trenutno oko 91,97 dolara po barelu.

Nafta Brent, koja se smatra međunarodnim standardom na naftnom tržištu, skočila je tokom jučerašnjeg trgovanja u jednom trenutku na najviši nivo u posljednjih sedam godina od čak 99,38 dolara za barel, ali je kasnije počela da opada, piše Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh