BIZnews

Bitcoin pao ispod 37.000 dolara zbog rasta tenzija između Rusije i Ukrajine

Stanje na tržištu bitcoina i drugih velikih kriptovaluta ove sedmice je užareno jer tenzije između Rusije i Ukrajine eskaliraju, a investitori izbjegavaju rizičniju imovinu.

Bitcoin valuta - Cryptosvijet.com

U utorak se bitcoinom trgovalo po cijeni od 36.649 dolara u 2:30 ujutro po istočnom vremenu, i pao je za skoro 6,5 posto u posljednja 24 sata, prema podacima CoinDeska. Najvrednija svjetska kriptovaluta pala je ispod 40.000 dolara tokom vikenda i nastavila je da pada kako se ukrajinska kriza intenzivirala.

Valuta je izgubila skoro polovinu svoje vrijednosti od novembarskog maksimuma od 68.990 dolara zbog geopolitičkih tenzija, mogućnosti povećanja kamatnih stopa od američkih Federalnih rezervi i ograničavanja digitalne imovine od nekih velikih ekonomija.

I durge kriptovalute također su loše prošle. Ethereum, druga najvrednija kriptovaluta na svijetu, pala je za preko 8 posto u posljednja 24 sata i trgovala se na 2.520 dolara.

Stručnjaci kažu da se bitcoin možda neće stabilizovati u skorije vrijeme.

“Bitcoin je nevoljni učesnik u volatilnosti koja pogađa svu rizičnu imovinu zbog tenzija između Rusije i Ukrajine. Bitcoinova vožnja rollercoasterom neće se uskoro završiti”, napisao je Edward Moya, viši tržišni analitičar u OANDA-i, u bilješci prošle sedmice. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh