BIZnews

Firma u vlasništvu Binga u investiciji vrijednoj 4 miliona KM

Povodom dana rudara Senad Džambić je posjetio Ingram d.d. Srebrenik koja je dio Bingo grupacije.

Prilikom posjete Džambić je obišao sve radne jedinice u okviru firme: fabriku kreča, fabriku betonskih proizvoda, rudnik krečnjaka i upravu društva. S radnicima je razgovarao o trenutnoj situaciji na tržištu, uslovima rada i projektima za 2022. godinu.

– Strateški plan kompanije je uvođenje novih proizvodnih programa, odnosno novih proizvoda na postojeći proizvodni asortiman, što će pridonijeti povećanju kvalitete usluga i širenja na nova tržišta. Namjera je također konstantno unapređenje postojećih kapaciteta Ingrama kako bi se stvorili poslovni uslovi za postizanje veće učinkovitosti, zbog toga je prisutan trend konstantnih ulaganja – istakao je vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić.

Direktor društva Zlatko Djedović je informisao javnost o investiciji koja je u toku a koja se odnosi na automatizovanu fabriku betonskih elemenata. Ova investicija iznosi 4 miliona KM i u sljedećoj godini će biti finalizirana njena realizacija, prenio je Tuzlanski.ba..

Djedović je podsjetio i da je u posljednje dvije godine u potpunosti obnovljen vozni park, te da je u protekloj godini Ingram d.d Srebrenik imao i investicije koje se odnose na kupovinu specijalnih transportnih vozila a koje su bile potrebne radi novih ugovorenih projekara stambene izgradnje u Tuzli.

Podsjećamo, krajem maja 2018. godine Bingo Tuzla postao je većinski vlasnik preduzeća Ingram iz Srebrenika. Tuzlanska kompanija je u transakcijama na Sarajevskoj berzi za 12,5 miliona KM otkupila većinski paket i postala vlasnik 67,45 posto dionica.

Većinski vlasnici Ingrama bili su investicioni fondovi, a dionice su tada prodali ZIF “BIG-Investiciona grupa” d.d. Sarajevo, ZIF “EUROFOND-1” d.d. Tuzla, ZIF “MI-GROUP” d.d. Sarajevo i ZIF “NAPRIJED” d.d. Sarajevo.

Inače, Ingram je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala i vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda. Također, nudi i elektro, mašinske i transportne usluge.

U sklopu Ingrama posluju dva rudnika i to površinski kop P.K. Drenik i površinski kop P.K. Duboki potok, piše Tuzlanski.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh