BIZnews

U Goraždu položen kamen temeljac za fabriku njemačkog investitora: Mogućnosti za zapošljavanje od 150 do 300 radnika.

Kamen temeljac za izgradnju proizvodnih hala kompanije TVC d.o.o.položen je danas u industrijskoj zoni Vitkovići.

Novi pogon bit će veličine 7.000 kvadrata i 12.000 kvadrata proizvodnog područja, a u prilog informaciji da se radi o značajnoj investiciji je i najava njemačkog investitora da se u sljedećih nekoliko godina planira izgradnja i novih proizvodnih hala u Goraždu.

Podsjetimo, njemačka kompanija TVC registrovala je istoimenu firmu u Goraždu gdje je već započela proizvodnja medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja, a izgradnjom proizvodne hale u industrijskoj zoni Vitkovići ova kompanija će stvoriti mogućnosti za zapošljavanje od 150 do 300 radnika.

Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu njemački investitor realizuje plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi, a TVC d.o.o. će biti dio jedne svjetske grupacije koja radi metalne dijelove medicinskih kreveta i pomagala.

Polaganju kamena temeljca prisustvovala je i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća s ministrima u Vladi BPK Goražde, prenosi biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh