BIZnews

Senad Džambić vlasnik kompanije Bingo stekao dionice u BH Telecomu i postao drugi najveći dioničar, odmah iza Vlade FBiH

Vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić stekao je dionice u BH Telecomu, što se vidi na osnovu osvježene liste dioničara ove kompanije.

BH Telecom - Pressmedia.ba

Džambić ima 0,76 posto dionica BH Telecoma, što se ne čini kao veliki udio, ali nije zanemariv ako se uzme u obzir veličina i vrijednost kompanije.

S obzirom da je tržišna kapitalizacija BH Telecoma oko 755 miliona KM, njegov udio vrijedi oko 5,7 miliona maraka na osnovu trenutne vrijednosti dionica.

Džambić je trenutno drugi najveći dioničar BH Telecoma iza Vlade FBiH. Nije poznato u kojem periodu je on stekao ove dionice.

Treba reći da Vlada Federacije drži oko 90 posto dionica kompanije koje, bar za sada, ne namjerava privatizirati.

Trgovine na Sarajevskoj berzi odvijaju se sa preostalim dijelom dionica. Prema podacima sa berze, kompanija ima 7.737 dioničara, piše Pressmedia.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh