BIZnews

Još jedan trgovački lanac dolazi u BiH, otvara do 80 trgovina

Ruski trgovački lanac koji na europskom tržištu djeluje pod nazivom “Mere” proširit će svoje poslovanje i na Bosnu i Hercegovinu, potvrdili su u utorak iz uprave ove tvrtke za BiH.

Kupovina - Nedeljnik.rs

Bosanskohercegovačka agencija “Express consulting” za rusku je tvrtku obavila registraciju u Općinskom sudu u Sarajevu, uspostavivši ekonomsko društvo pod nazivom “Eksperttorg”.

“Prema trenutnim planovima, ‘Mere’ će u BiH imati od 50 do 80 trgovina”, najavio je direktor Express Consultinga Kemal Muratović, istaknuvši kako je u njima predviđeno zapošljavanje isključivo državljana BiH.

Prva trgovina trebala bi biti otvorena u Sarajevu, a potom je u planu širenje prodajne mreže na veće gradove poput Mostara, Banje Luke, Tuzle, Zenice i Bijeljine, javlja Hina.

“Mere” na kupce u BiH računa prije svega cjenovnom politikom, najavljujući da će svi artikli u njihovim trgovinama biti u prosjeku 20 posto jeftiniji od konkurencije.

Trgovinski lanac koji u Rusiji djeluje pod imenom “Svetofor” u 2020. godini zabilježio je promet veći od 2,2 milijarde eura.

Veliki europski trgovinski lanci poput Lidla, Spara ili Aldija do sada se nisu odlučili pokrenuti poslovanje u BiH a u toj zemlji dominiraju trgovine Konzuma ili Mercatora odnosno domaćeg lanca trgovina Bingo koji je u snažnoj ekspanziji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh