BIZnews

Lidl zapošljava u Sarajevu: Evo koja radna mjesta su otvorena

“Mi u Lidlu vjerujemo da ono što je dobro – može biti još bolje! Zato uobičajene stvari radimo neuobičajeno dobro… “, stoji u pozivu za prijavu na radna mjesta koje je ovih dana, bez mnogo pažnje javnosti, objavio Lidl BH d.o.o.

Nakon što je objavljeno da je dugo iščekivani Lidl registriran na tri adrese u Bosni i Hercegovini, te da “nečujno sprovodi aktivnosti za osvajanje bh. tržišta”, polako se oglašavaju i prva radna mjesta u Sarajevu.

Tako je putem portala MojPosao.ba Lidl BH d.o.o oglasio radna mjesta saradnika u odjelu zapošljavanja, te saradnika za Global Mobility.

! / Ovo su ključni ljudi Lidl BH: Allen, Roland i Dean u bori za bh. tržište
Zadaci saradnika u Odjelu zapošljavanje bit će kreiranje oglasa za otvorena radna mjesta, obrada prijava, organizacija i podrška tokom selekcije kandidata, komunikacija s kandidatima i HR agencijama, aktivno traženje i kontaktiranje kandidata, što dovoljno govori o planovima Lidl BH za masovnije zapošljavanje u Sarajevu i našoj zemlji.

Saradnika za Global Mobility, uz ostalo, bit će zadužen za poštivanje imigraciono-pravih odredbi, prijevod i ovjeru dokumentacije potrebne za upućivanje radnika u inozemstvo ili dolazak radnika u BiH itd.

Oglas za ova radna mjesta ostaje otvoren do kraja ovog mjeseca.

Živinice / Poznata lokacija prvog Lidlovog objekta u Bosni i Hercegovini
Inače, konačan dolazak vodećeg trgovačkog lanca u Europi u našu zemlju izazvao je, očekivano, veliku pažnju.

Lidl BiH d.o.o. registriran je na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj općini Centar.

Kao osnivač Lidl BiH naveden je W E-International Zweite GmbH, a temeljni kapital 977,915 KM.

Podsjetimo, osim u Sarajevu, Lidl je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a, te Brčkom, na Bulevaru mira 22. U javnosti se odavno špekulira o nizu lokacija na kojima bi se u Sarajevu trebao naći Lidlov tržni centar,prenosi Radiosarajevo

Direktor Društva je Allen Halamić. Halamić je duže od decenije u vrhu Uprave Lidla Hrvatska. Bio voditelj nabave, a ranije voditelj nabave asortimana.

Politika Lidla je, inače, takva da se malo toga otkriva u javnosti tokom uspostave njihovog lanca u zemljama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh