BIZnews

Sparkasse Banka dobila priznanje Zlatni BAM za poseban doprinos promociji risk menadžmenta u BiH

Na dodjeli priznanja najuspješnjim bankama u BiH koju tradicionalno provodi finansijsko-poslovni magazin “Banke i Biznis u BiH”, Sparkasse Banka odnijela plaketu „Zlatni BAM“ za poseban doprinos promociji risk menadžmenta u BiH.

Sparkasse Banka dobila priznanje Zlatni BAM za poseban doprinos promociji risk menadžmenta u BiH

Pored priznanja za najbolje finansijske pokazatelje, na manifestaciji „Večer bankara“ uručena su posebna priznanja za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima.

U toj kategoriji, stručni žiri prepoznao je Sparkasse Banku kao lidera u promociji najviših standarda upravljanja rizicima u bankarstvu.

Ova banka se u proteklim godinama izdvajala upravo po fokusu na stabilnost poslovanja, vodeći se činjenicom da samo jedna stabilna banka može garantovati sigurnost sredstava svojim depozitarima, biti snažan partner svojim investitorima i konačno, adekvatno podržavati ekonomski rast zemlje kroz kreditiranje.

Važnost upravljanja rizicima u bankarstvu kao glavne odrednice stabilnosti, Sparkasse Banka promiče kroz individualni angažman njenih eksperata u stručnoj zajednici, ali prije svega kroz poslovnu politiku, standarde i prakse same institucije koje svakodnevno, timski provode svi njeni uposleni. Direktorica Sektora za upravljanje strateškim rizicima Slađana Čengić je prilikom preuzimanja priznanja izrazila veliko zadovoljstvo što je stručna zajednica to i prepoznala.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh