BIZnews

U Maglaju će se proizvoditi senzori za autoindustriju

Bez obzira na još uvijek aktuelan problem sa korona virusom u BiH i svijetu u narednom periodu u Maglaju počinje sa radom njemačka firma GST (German Sensor Technology).

Tako će ova firma koja se bavi proizvodnjom senzora za automobilsku industriju, pored Njemačke i Mađarske, od sada svoje proizvodne pogone imati i u BiH.

Početak proizvodnje u Maglaju planiran je krajem avgusta ove godine a načelnik ove općine Mirsad Mahmutagić primio je danas direktora firme Seada Kovačevića.

Tom prilikom Kovačević je predstavio plan pokretanja proizvodnje i plan širenja kapaciteta poslovanja. Prema njegovim riječima, u prvoj fazi biće zaposleno 15-20 radnika, a cilj je nakon toga povećanje broja uposlenih.

Načelnik Mirsad Mahmutagić sa saradnicima izrazio je zadovoljstvo što ovakva firma počinje sa radom u Maglaju, te je sitakao da Općina stoji na raspolaganju u svakom trenutku, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh