BIZnews

Sanel Kusturica novi član Odbora direktora Sparkasse Bank Makedonija

Doskorašnji predsjednik Uprave Sparkasse Bank d.d. Sarajevo Sanel Kusturica imenovan je za novog člana Odbora direktora Sparkasse Bank Makedonija AD Skoplje.

Kao član odbora direktora, Sanel Kusturica bit će odgovoran za aktivnosti povezane s radom s korporativnim klijentima i upravljanjem imovinom i sigurnošću.

Svoju impresivnu bankarsku karijeru Kusturica je započeo 1999. godine u Micro Enterprise Bank AD Sarajevo, gdje je obnašao nekoliko funkcija povezanih sa kreditiranjem, a 2001. godine imenovan je za direktora Sektora za kreditiranje. Na toj je funkciji bio do 2003. godine, kada je postao dio Upravnog odbora i izvršni direktor ProCredit Bank AD Sarajevo. Kusturica je 2006. godine imenovan direktorom odjela za velike korporativne klijente i ključne klijente u UniCredit Zagrebačkoj banci. Godine 2007. postao je izvršni direktor i član Upravnog odbora HVB-Central Profit Bank, a od marta 2008. je izvršni direktor i član Upravnog odbora UniCredit Bank BiH.

Kusturica je postao dio Erste i Steiermerkische Grupe u junu 2009., imenovanjem za izvršnog direktora i člana odbora direktora Sparkasse Bank d.d. BiH, gdje je u septembru iste godine imenovan za izvršnog direktora i predsjedavajućeg odbora banke, a funkciju je obavljao sve do januara 2021.

Sparkasse Bank Makedonija AD Skoplje je dio Erste and Steiermerkische Sparkasse Grupe, koja je prisutna na finansijskom tržištu Republike Makedonije skoro 2 vijeka, prenosi grid.mk.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh