BIZnews

UniCredit Bank, sedmu godinu zaredom, Najbolja banka za finansiranje trgovine u BiH prema Euromoney istraživanju

UniCredit Bank je, sedmu godinu zaredom, proglašena Najboljim pružaocem usluga, prema anketi o finansiranju trgovine koju sprovodi časopis Euromoney.

UniCredit Bank, sedmu godinu zaredom, Najbolja banka za finansiranje trgovine u BiH prema Euromoney istraživanju - PR / Haber.ba

Nagrada je ujedno i potvrda liderske pozicije UniCredita, te uvjerljiv dokaz o stručnosti u oblasti finansiranja trgovine, izvanrednoj usluzi koju banka pruža klijentima i odličnom poznavanju bh. tržišta.

U okviru istraživanja koje se sprovodi već desetu godinu zaredom, a prikuplja povratne informacije od preko 11.000 korporativnih klijenata i finansijskih institucija, UniCredit Bank je rangirana kao Najbolji pružalac “Svih usluga”, kao i ‘Tržišni lider’.

Lejla Sabljica, direktorica Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank d.d. Mostar, ovom prilikom je izjavila: „Dokaz da naše poslovanje prilagođavamo našim klijentima, a oni u nama prepoznaju stabilnog partnera, potvrđuje i ovo priznanje koje dobijamo već sedmu godinu zaredom. Drago nam je što je ova nagrada uslijedila nakon nedavne nagrade Global Finance magazina, što je dodatno potvrdilo našu lidersku poziciju u finansiranju trgovine na području Bosne i Hercegovine.

Aleksandar Đajić, direktor Tržišta i Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank a.d. Banja Luka dodao je: „Ovo priznanje je potvrda naše kontinuirane fokusiranosti na zadovoljavanje potreba klijenta, posvećenosti unapređenjima i snage UniCredit međunarodne mreže čiji smo značajan dio i mi kao lokalna Banka. Sve to nas dodatno motiviše da nastavimo razvijati proizvode koji su neophodni za dalje uspješno poslovanje naših klijenata, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom tržištu“.

U okviru kategorije ‘’Najbolja usluga’’, UniCredit Grupa je zadržala najvišu poziciju kada su u pitanju “Sve usluge”, “Savjetovanje” i “Proizvodi” (akreditivi, garancije i dokumentarna naplata), te osvojila dvije nove globalne titule, za “Podršku i savjetovanje” i “Digitalnu ponudu” – ova posljednja u nizu potvrđuje stalni napor banke da razvije inovativna rješenja u skladu s rastućim potrebama svojih klijenata. Osim nagrada u Bosni i Hercegovini, UniCredit je potvrdio svoju lidersku poziciju na tržištu osvojivši ukupno 31 nagradu u okviru različitih kategorija i zemalja.

Komentarišući osvojena priznanja, Luca Corsini, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita, je rekao: “Naš je cilj svojim klijentima pružati proizvode najviše kvalitete – pri čemu je prelazak na rad na daljinu potaknuo pojačani interes za našu rastuću ponudu digitalnih rješenja.

Ovogodišnja anketa o finansiranju trgovine prepoznaje naše kontinuirane napore u ovim područjima, dok nastavljamo podržavati i finansirati realnu ekonomiju“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh