BIZnews

UniCredit u Bosni i Hercegovini tržišni lider i najbolji pružatelj usluga transakcijskog poslovanja prema u Euromoney istraživanju za 2020. godinu

UniCredit u Bosni i Hercegovini je prepoznat kao najbolji pružatelj usluga transakcijskog poslovanja u okviru istraživanja spovedenog od strane Euromoney Magazina za 2020. godinu. U istoimenom istraživanju UniCredit u Bosni i Hercegovini, gdje posluju UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, je zadržao svoju dugogodišnju poziciju tržišnog lidera.

HO Mostar / PR - Haber.ba

Osim liderske pozicije u Bosni i Hercegovini, UniCredit je prepoznat kao najbolji pružatelj usluga na još devet pojedinačnih tržišta Evrope i to u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Srbiji Slovačkoj, Sloveniji, uključujući dva velika tržišta u Austriji i Njemačkoj. Također zadržao je dugogodišnu poziciju tržišnog lidera u Austriji i Italiji, te 7 tržišta centralne i istočne Evrope, u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Euromoney istraživanje o transakcijskom poslovanju, sprovodi se svake godine i identifikuje vodeće pružatelje na tržištu, sa najboljim proizvodima i uslugama u okviru transakcijskog poslovanja, a ove godine u sklopu istraživanja prikupljeno je više od 32.000 odgovora od nefinancijskih institucija.

Komentarišući rezultate, Luca Corsini, su-izvršni direktor UniCredit-a u odjelu za globalno transakcijsko bankarstvo, rekao je: „Ponosni smo na ova postignuća koja dokazuju našu panevropsku pokrivenost i sposobnost da podržimo klijente svih vrsta i veličina, kako bi uspješno nastavili svoje poslovanje, zajedno pobjeđujući izazove sa kojima se suočavamo ove godine.”

Giovanni Solaroli, također su-izvršni direktor u odjelu za globalno transakcijsko bankarstvo, dodao je: „Ovo priznanje svjedoči o jačini našeg duha i spremnosti za saradnju, stručnost, kao i posvećenost naših timova kako bismo pružali najbolje usluge u vezi sa transakcijskim poslovanjem.“

Rezultati prate godinu snažnih ulaganja u različite aspekte UniCreditove platforme za transakcijsko poslovanje, uključujući inovacije kao što su virtualni računi, trenutačna plaćanja, SWIFT globalna platna inicijativa (GPI) i digitalno potpisivanje dokumenata putem kojih Grupa nastoji biti predvodnik u bankarskim trendovima i optimizirati digitalne alate, zadržavajući sposobnost agilne reakcije na potrebe klijenata koje se neprestano mijenjaju.

Izvanredan rezultat UniCredit-a u ovogodišnjem istraživanju pridružuje se listi nagrada u okviru Globalnog transakcijskog bankarstva, među kojima su priznanje za „Najbolju banku za finansiranje lanca snabdijevanja“ Magazina The Banker na dodjeli nagrada za transakcijsko poslovanje u 2020. godini, nagrada za Najbolju banku za transakcijske usluge u centralnoj i istočnoj Evropi u okviru Euromoney nagrada za izvrsnost u 2020. godini, te priznanje

„Najbolji pružalac transakcijskih usluga u zapadnoj Evropi“ na dodjeli nagrada za transakcijsko bankarstvo Magazina The Banker u 2019. godini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh