BIZnews

Dubai ponovo dočekuje turiste: FlyDubai povećava broj letova za Sarajevo i Beograd

Flydubai planira da poveća usluge do glavnog grada Srbije sa četiri na pet sedmično počevši od 22. decembra, a operacije do Sarajeva povećao je na četiri sedmično i održavaće ih tokom zimske sezone.

Većina putnika koji trenutno putuju Flydubaijem su oni koji idu od tačke do tačke, a ne prebacuju se preko Dubaija.

– Većina naših putnika putuje od tačke do tačke, bilo da su stanovnici koji se vraćaju u Dubai ili oni koji putuju na odmor. Dubai ponovo dočekuje turiste. Usko surađujemo s našim putničkim partnerima iz cijele industrije kako bismo pomogli ponovnom uspostavljanju mogućnosti za putovanja i turizam, rekli su iz kompanije, izvještava Ex-Yu Aviation.

Ulaz u Dubai je dozvoljen uz negativan test na koronavirus napravljen do 96 sati prije polaska.

Flydubai je pomjerio nastavak sezonske zimske usluge za Zagreb sa 27. decembra 2020. na 3. februara 2021. godine. Ipak, konačnu odluku o nastavku letova donijet će bliže zakazanom datumu pokretanja.

Prema važećim propisima, hrvatski državljani moraju uzeti još jedan (besplatni) covid test po slijetanju na aerodrom u Dubaiju, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh