BIZnews

Bingo na listi 100 najvećih Jugoistočne Evrope

Tuzlanska kompanija Bingo našla se ove godine na listi 100 najvećih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, pokazuje najnoviji izvještaj TOP 100 SEE koji je objavio SeeNews.

Bingo - N1

Bingo se nalazi na 91. mjestu sa ukupnim prihodima od 636 miliona eura. Ovo je porast u odnosu na prošlu godinu kada su prihodi iznosili 569 miliona eura.

Prihodi sto najvećih kompanija ukupno su iznosili 129.3 milijardi eura a prva na listi je rumunska kompanija Automobile Dacia, jedinica francuskog Renaulta, i to već šestu godinu zaredom.

Na listi je još jedna kompanija iz Bosne i Hercegovine a to je Holdina d.o.o. Sarajevo koja je na 81. mjestu gdje je napredovala sa 94. pozicije godinu ranije, piše “Pressmedia“.

Inače, SEE TOP 100 vrši rangiranje po prihodima nefinansijskih kompanija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije.

Treba napomenuti da su banke, osiguravajuće kompanije i nekretninski fondovi isključeni iz ovog rangiranja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh