BIZnews

BiH dobila saglasnost za izvoz ribe u Rusiju

Bosna i Hercegovina je dobila saglasnost za izvoz ribe u Rusiju, kazao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac.

Filetiranje ribe - Facebook

Obaviješten sam u četvrtak od ruske strane da smo dobili saglasnost za izvoz ribe u Rusiju s tim da je neophodno još to da kompanije koje bi trebale da apliciraju za taj posao popune obrasce. Time smo omogućili perspektive razvoja ove proizvodnje i plasman viškova jer otvaramo neka nova tržišta, istakao je Košarac juče u Trnovu gdje je posjetio kompaniju Bosfiš.

On smatra da sa aspekta proizvodnje ribe u BiH postoji kapacitet u ovoj, kao i u kompaniji “Tropik” i da Bosna i Hercegovina integralno pristupi novim tržištima, osim Cefta i Evropske unije.

Košarac je rekao da je u Bosfišu planirano da se zaposli još 15 ljudi, i “to je dokaz da se mogu afirmisati politike lokalne zajednice i privrednih organizacija”, a da će Minsitarstvo sa svoje strane dati doprinos razvoju ovakvih kompanija, “jer smatramo da treba razvijati našu primarnu proizvodnju, prerađivačke kapacitete u BiH, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh