BIZnews

Preko Sparkasse Bank na plaćeni studij i praksu u Austriji: Otvoren poziv studentima za stipendije u sklopu programa Best of South East

Sarajevo, 28. oktobar 2020. – Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa četiri Univerziteta u Graz-u,
ponovo pokreće "Best of South-East", program daljnjeg razvoja i obrazovanja za talentirane
diplomante i studente iz Bosne i Hercegovine i regiona. Cilj je programa omogućavanje gore navedenim ciljnim skupinama da steknu međunarodno radno iskustvo, kao i priliku za daljnje napredovanje i obrazovanje.

Stipendija se dodjeljuje studentima do 27 godina sa vrlo dobrim ocjenama, te izraženim osobinama kao što su predanost, razvijene komunikacijske vještine, analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje, te dobro poznavanje engleskog i njemačkog jezika. Studenti koji su dio programa “Best of South-East” imaju mogućnost proširenja svog akademskog znanja i usavršavanja stranog jezika, pored njihovog jednogodišnjeg usavršavanja u Steiermärkische Sparkasse Bank, kao i pohađanja odabranih predmeta.
Cilj ovog programa stipendiranja koji uključuje 750 eura mjesečno, je ponuditi studentima mogućnost sticanja internacionalnog iskustva, produbljivanja znanja i osnaživanja za budući poslovni život.
U sklopu programa dodjeljuju se stipendije za studente tehničkih fakulteta u partnerstvu sa Tehničkim fakultetom u Grazu, studente geologije/metalurgije u partnerstvu sa Rudarskim fakultetom u Loebenu, studente umjetničkih akademija – preddiplomski i diplomski studij sa praksom u Operi u Grazu i/ili Muzičkom društvu Štajerske u partnerstvu sa Fakultetom za muziku i izvedbene umjetnosti u Grazu, te za studente prava i ekonomije u saradnji sa Karl Franz Univerzitetom.
Za program se aplicira direktno na Univerzitetu Graz, odnosno pojedinačnim fakultetima, a sve
informacije dostupne su na https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/stipendija-best-of-south-east.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh