BIZnews

“Lufthansa” prizemljuje dodatne avione tokom zime

“Lufthansa” i njene podružne kompanije “Jurovings”, “Svis”, “Ostrijan” i “Brasels erlajnz” tokom zime prizemljit će 125 aviona više nego što je prvobitno planirano.

Lufthansa - Airlineworld

Najveći njemački avio-prevoznik “Lufthansa” priprema se da prizemlji još više aviona nego što je planirano i skrati radno vrijeme tokom zime, jer naglo širenje zaraze koronavirusa spriječava ljude da putuju.

“Lufthansa” i njene podružne kompanije “Jurovings”, “Svis”, “Ostrijan” i “Brasels erlajnz” tokom zime prizemljit će 125 aviona više nego što je prvobitno planirano, naveo je izvršni direktor Karsten Spor u pismu radnicima.

Neizbježno je da se operacije tokom zime 2020/21. još više smanjuju i da se što više područja stavi u „hibernaciju“ od sredine decembra – rekao je Spor.

On je dodao da će većina administrativnog osoblja biti uključena u vladinu šemu smanjenog radnog vremena.

“Lufthansa” je ovog mjeseca saopštila da će u četvrtom kvartalu vjerovatno raditi sa samo 25 posto prošlogodišnjih kapaciteta, jer je u trećem kvartalu prijavila operativne gubitke od 1,26 milijardi eura, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh