BIZnews

Lidl otvara trgovine u BiH 2022. godine

Najjači njemački web portal vezan za vijesti iz svijeta robe široke potrošnje, Lebensmittel Zeitung, izvještava da se očekuje da će Lidl svoje prve prodavnice u BiH otvoriti 2022. godine, izvještava Indikator.ba.

Lidl - Akta.ba

Uspjesi u Hrvatskoj i Srbiji omogućuju Lidlu sljedeći korak na Balkanu – prema Bosni i Hercegovini, piše njemački portal.

– Uspjesi u Hrvatskoj i Srbiji omogućuju Lidlu sljedeći korak na Balkanu – prema Bosni i Hercegovini, piše njemački portal.

Bosanskohercegovački mediji već duže vrijeme spekuliraju o dolasku Lidla u zemlju, a nagovještaje ozbiljnog zanimanja potvrđuje i činjenica da je trgovac iznajmio web domenu lidl.ba prije četiri godine. Prema njemačkim medijima, Lidl, dio Schwarz Gruppe Group, uskoro će biti prisutan na 32. tržištu.

Posljednja zemlja u koju je Lidl ušao bila je Srbija, u kojoj je prvi žuto-plavi diskont otvoren prošle godine, a trenutno je u procesu dobivanja konačnih dozvola za prvu seriju otvaranja u Estoniji prenosi “Index“.

U regiji Lidl još ima trgovine u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh