BIZnews

Tuzla: Ekspanzija gradnje hotela

Posljednjih mjeseci evidentna je ekspanzija gradnje hotela u Tuzli.
U vremenu epidemije koronavirusa kada mnoge grane privrede bilježe gubitke i otpuštaju radnike, građevinari i hotelijeri pronašli su interes da nastave realizaciju ranije predviđenih ili započetih projekata, izvještava BHRT.

Odranije gostima je u ponudi na desetine objekata koji se koriste u svrhu iznajmljivanja.

– Naše analize pokazale su da su najčešći gosti hotela u vansezoni, u stvari, poslovni ljudi koji zbog svojih poslovnih obaveza, sastanaka, seminara ili edukacija imaju potrebu za smještajem u Tuzli. S druge strane, u sezoni to su najčešće domaći i strani turisti koje privlači atraktivna turistička ponuda našeg grada, kaže Nerma Halilčević, portparol Tehnograd-company d.o.o. Tuzla

U posljednjih deset godina evidentno je povećanje smještajnih kapaciteta u Tuzli. Pojedinci su u ovoj oblasti pronašli interes i razvili vlastite male biznise. Vlasnici velikih firmi, opet, odlučuju se na gradnju elitnih hotela kako bi gostima ponudili ekskluzivniju uslugu, prenosi indikator.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle da je prije 2003. godine grad imao tri hotela, a sada ima 30 hotela, motela, hostela.

– Tačka preokreta je bila gradnja prvog slanog jezera, a zatim drugog i trećeg slanog jezera, čitavog kompleksa Panonike i gradnja turističkih trgova i drugih turističkih sadržaja, kazao je Imamović.

Prema podacima Turističke zajednice Grada Tuzla, obim prijavljenih smještajnih kapaciteta u posljednjih deset godina povećan je za 157%.
U skladu s tim rastao je i broj noćenja, kao i njihova dužina, navodi, između ostalog, BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh