BIZnews

Krug podrške za prevenciju karcinoma dojke

Cilj inicijative “Moj krug podrške”: osnaživanje zdravlja žena i rana prevencija

Krug‌ ‌podrške‌ ‌za‌ ‌prevenciju‌ ‌karcinoma‌ ‌dojke‌ ‌- PR / Haber.ba
  • Cilj inicijative “Moj krug podrške”: osnaživanje zdravlja žena i rana prevencija
  • Obezbijeđeni besplatni mamografski pregledi, psiho-socijalna podrška, edukacija i paketi prve pomoći svakoj operisanoj ženi u Bosni i Hercegovini
  • Zajednička inicijativa UniCredit Bank, kompanije Visa, udruženja “Think pink – Zajedno smo jedno” uz podršku medijskih kuća Europlakat, Klix.ba, Infomedia i RSG Radio

UniCredit Bank je zajedno sa kompanijom Visa i udruženjem ‘Think pink – Zajedno smo jedno’ pokrenula inicijativu pod nazivom ‘Moj krug podrške’, kako bi se podigla opća svijest o prevenciji karcinoma dojke. U cilju osnaživanja zdravlja žena i borbe protiv karcinoma dojke, želja je ukazati na važnost redovnih preventivnih pregleda.

Stoga će svi korisnici UniCredit Visa kartica biti u prilici podržati inicijativu korištenjem Visa kreditnih kartica UniCredit Bank, s obzirom da za svako plaćanje navedenim karticama, UniCredit Bank i Visa izdvajaju 1KM u fond ‘Zajedno smo jedno’ i tako osiguravaju besplatne mamografske preglede širom Bosne i Hercegovine, uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Inicijativu su prepoznali i podržali: Europlakat, Infomedia, Klix.ba i RSG Radio.

Krug je, kao pojam, oduvijek predstavljao simbol savršenstva i jednakosti. Krug nema početka ni kraja, pa upravo zbog toga simbolizira i vrijeme. Vrijeme je, u inicijativi ‘Moj krug podrške’, od izuzetne važnosti. Shodno tome, važno je na vrijeme uvidjeti problem kako bi liječenje bilo što lakše i efikasnije. Isto tako, važno je na vrijeme pomoći onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Nela Hasić
, regionalna direktorica Udruženja “Think pink – Zajedno smo jedno“ ovom prilikom je izjavila: “Živimo u trenutku kada je cijeli svijet fokusiran na pandemiju virusa COVID–19. Na žalost, ni druge bolesti nisu nestale, a pacijenti se sureću sa brojnim poteškoćama. Naša podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke i važnost prevencije ove bolesti, koja u Europi godišnje bude dijagnosticirana kod 500.000 žena od kojih 130.000 izgubi život, je veća nego ikada! Udruženje “Think pink – zajedno smo jedno” i u ovim teškim vremenima ostalo je odano svojoj misiji, a ona je zdravlje žena. Uprkos poteškoćama sa kojima se susrećemo nastavljamo sa provođenjem naših aktivnosti: besplatni mamografski pregledi žena u ruralnim dijelovima zemlje, psiho-socijalna podrška, edukacija i omogućavanje paketa prve pomoći svakoj novooperisanoj ženi u Bosni i Hercegovini. Ohrabruje nas činjenica da postoje kompanije kojima je i u vrijeme pandemije virusa COVID-19 društvena odgovornost prioritet. Zbog poteškoća sa kojima se susrećemo pri finansiranju, ovo partnerstvo nam je od izuzetnog značaja i radujemo se zajedničkim aktivnostima.

Nela‌ ‌Hasić – PR / Haber.ba

Svakodnevno se trudimo da kroz društveno odgovorne programe i partnerske projekte održavamo aktivan odnos sa zajednicom u kojoj poslujemo. Već dugi niz godina smo kroz globalne inicijative posebno posvećeni osnaživanju žena širom sveta, i nastojimo da im i kroz inicijativu „Moj krug podrške“ pružimo neophodnu podršku. Od svake transakcije izvršene Visa UniCredit karticama, izdvojićemo 1KM za osiguravanje besplatnih mamografskih pregleda širom Bosne i Hercegovine, u nadi da što većem broju žena omogućimo lakši pristup zdravstvenoj pomoći“, rekao je gospodin Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu.

Vladimir‌ ‌Đorđević – PR / Haber.ba

Predsjednici Uprava UniCredit banaka u BiH, UniCredit Bank d.d. Mostar, gospođa Amina Mahmutović i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, gospodin Gordan Pehar, naglasili su važnost podrške ovoj vrsti društveno odgovornih akcija: „Želimo biti kreatori inkluzivnijeg društva, osluškivati potrebe ranjivih kategorija društva i biti im podrška kroz naše svakodnevno poslovanje. Ponosni smo da smo u prilici udružiti snage u ovoj važnoj misiji prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, posebno u dijelovima zemlje gdje nije dostupna ova vrsta medicinske skrbi, jer vjerujemo da bismo poslovali dobro, važno je da činimo dobro, a UniCredit će, kao i uvijek, nastojati da čini pravu stvar.

Amina‌ ‌Mahmutović‌ – PR / Haber.ba

Gordan‌ ‌Pehar – PR / Haber.ba

Pridružite nam se na unicredit.ba i budite i vi dio kruga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh