BIZnews

Preduzeće Ekonomik iz Srebrenice i u vrijeme pandemije bilježi rast

U uslovima otežanog poslovanja i distribucije proizvoda zbog pandemije virusa korona, srebreničko preduzeće “Ekonomik”, koje se bavi proizvodnjom građevinskih kontejnera, bilježi rast.

Plan proizvodnje za ovu godinu već je ostvaren, a firma je zaposlila novih osam radnika, izvijestio je RTRS.

Kompanija izvozi na nekoliko kontinenata, sarađuje sa korporacijama kao što je Samsung. Sa trenutno 60 zaposlenih već su, kažu, premašili godišnji plan proizvodnje od pet miliona eura.
– Obim proizvodnje je u blagom porastu, očekujemo do kraja avgusta da pređemo promet od prošle godine, istakao je Bojan Rankić, vlasnik preduzeća Ekonomik, Srebrenica.

Kompanija Ekonomik zajedno sa opštinom Srebrenica realizovala je projekat dodjele stambenih kontejnera stanovništvu opštine Srebrenica zainterersovanom da se vrati na prijeratna ognjišta.

Osim standardnih proizvoda koji se koriste kao kancelarije i magacini, Ekonomik je tokom ove godine razvio i nekoliko novih proizvoda, kao što su montažne vikendice, a do kraja godine, kažu otvoriće i nova radna mjesta, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh