BIZnews

H&M planira zatvoriti 170 trgovina širom svijeta zbog koronavirusa

Nakon što su mnoge trgovine modnih brendova bile prisiljene da se zatvore kompanija H&M doživjela je 50 posto pada prodaje tokom prvog tromjesečja.

H&M prodavnica - Seenews.com

Na početku je bilo planirano da zatvore 130 trgovina, ali planovi su se promijenili i taj broj se povećao, jer prodaja i dalje pada, piše Good Morning America.

“COVID-19 nastavlja utjecati na ljude, zajednice i kompanije širom svijeta. Puno je predanosti i upornosti naših zaposlenika tokom ovog vrlo zahtjevnog vremena. Sigurnost naših zaposlenika i kupaca ostaje nam najveći prioritet i naše trgovine smo otvorili u skladu s odlukama vlasti”, izjavila je izvršna direktorica H&M Helena Helmersson, prenosi “Klix“.

Prije nego što je pandemija koronavirusa pogodila cijeli svijet, brend H&M postigao je dobre rezultate, kazala je ona.

“To je rezultat dugogodišnjih investicija kako bismo stvorili najbolju ponudu za naše kupce i upoznali digitalni pomak u industriji. Međutim, borimo se protiv negativnih efekata koronavirusa i sigurna sam da ćemo iz trenutne krize izaći jači”, poručila je Helmersson.

Iako se neto prodaja smanjila, došlo je do povećanja internetske prodaje modnog giganta za 36 posto, a kompanija je objavila kako će doći do pomaka jer će se staviti veći fokus na e-trgovinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh